Pages

Subscribe:

Saturday, October 15, 2011

GOLONGAN SENIMAN DICADANG JADI CALON PAS DALAM PRU KE 13.
Ketua Penerangan Pas Negeri Sabah,Hisammuddin Hj.Sulaiman mencadangkan kepada Pas Pusat agar golongan artis dan seniman diberi laluan menjadi calon PAS dalam Pilihanraya Ke 13.
Artis seperti Bob Lokman yang sekarang ini menjadi sasaran JAIS kerana memberi tazkirah tempoh hari hendaklah ditampilkan untuk menjadi ikon kepada golongan muda.
Selain itu,penglibatan para artis sebagai calon Pas dalam pilihanraya ke 13 akan memberikan impak positif atas nama keterbukaan Pas tidak menolak seniman atau anak wayang yang telah berada dalam barisan depan bersama perjuangan Pas ini.
Hisammuddin mengeluarkan pandangan tersebut dengan berteraskan hujah utama iaitu tegas beliau"  bahawa PAS harus dipelbagaikan daya kepimpinan dan keterampilan setelah PAS melalui usia 60 tahun dalam melangkah dan mengalas amanah perjuangannya di persada politik tanah air".
Kebelakangan ini Pas menjadi pilihan hati para seniman sama ada penyanyi,pelakon atau pelawak kerana Pas berteraskan perjuangan Islam yang suci.
Para artis yang kembali pada Pas mungkin mengerti  kata Saleem Iklim:
suatu hari nanti pasti kan bercahaya
pintu akan terbuka kita langkah bersama
di situ kita lihat bersinarlah hakikat
debu jadi permata, hina jadi mulia.


Tuesday, October 4, 2011

TRAVELOG DI BUMI PENSIANGAN


Hisammuddin,menyerah infak kepada fakir miskin.

Islam diimarahkan dan rakyat didahulukan oleh PAS.


PENSIANGAN,1 OKTOBER 2011-Pas kawasan Pensiangan telah memulakan “Episod Jelajah Tautan Kasih Sekampit Beras" bagi DUN N37 Sook.Kali ini destinasi tujuannya ialah Ke Masjid Kg Malima yang berada lebih kurang 1 jam lebih perjalanannya dari pekan Keningau.
Bermula dengan perjalanan selepas waktu Asar,Program jelajah ini diketuai oleh Ketua Penerangan PAS Negeri Sabah merangkap Yang Dipertua Pas Pensiangan,Sabah serta beberapa Ahli jawatankuasa Pas Pensiangan.
Menempuh jalan-jalan berdebu yang tidak berturap amat menduga fizikal dan mental.Inilah hasil yang rakyat dapat kesan daripada janji PBRS/UMNO/BN yang menjanjikan “syurga”bagi penduduk Sook,namun yang mereka dapat hanya “debu-debu”kuning  sahaja.Janji yang ditaburkan berupa “bunga ros” tapi penduduk hanya dapat “bunga tahi ayam”.Apatah tidaknya dengan jalan “grabel”yang tidak berturap yang menggoncang perut dan badan dan yang paling buruk ialah penduduk terpaksa menyedut debu-debu kuning hasil jalan yang berdebu.
Hisammuddin Hj.Sulaiman yang juga merupakan Presiden Tabah(Bela Tanah Rakyat Sabah)dan AJK tiba di Masjid Kg.Malima Sook,hampir Maghrib dan para jemaah serta orang kampung menyambut kedatangan PAS PENSIANGAN dengan penuh ceria dan hiba.Hiba kerana PAS sanggup datang jauh untuk menjenguk dan cakna kepada kebajikan rakyat berbanding PBRS/UMNO/BN yang hanya menjenguk mereka pada waktu pilihanraya sahaja.
Majlis dimulakan dengan solat berjamaah dan seterusnya YDP Pas Pensiangan,Hisammuddin memberikan ceramah berkenaan krisis kepercayaan umat kepada agamanya termasuk persoalan agama dan politik.Majlis itu juga diserikan dengan pembahagian infak dan zakat kepada golongan muaallaf dan juga fakir miskin.Mereka ini dipinggirkan UMNO/PBRS DAN BN.Majlis diakhiri dengan jamuan rakyat.
Pas di kawasan Pensiangan ini sudah meneroka bumi Allah ini yang mempunyai kekayaan dan harta melimpah ruah namun,sedih kerana urus tadbir bumi ini amat dhaif dan dipimpin oleh orang-orang yang tidak amanah!Pas Pensiangan akan terus komited untuk mendapat legasi kepimpinan politik Islam di Pensiangan.Terima kasih,rakyat Muslim yang menjadi Ahli Pas dan Non-muslim yang menjadi tonggak kepada Pas pensiangan dengan penubuhan Dewan Himpunan Penyokong Pas(DHPP).Mereka telah memberi kepercayaan penuh kepada Pas untuk menjadi parti alternatif menggantikan PBRS/UMNO DAN BN.